Filtreaza
Filtreaza dupa:
  • Putere nominala
  • Tip Deschidere
  • Tip Sticla
Putere nominala  
Gama  
Tip Deschidere  
Tip Sticla  

Tipuri de șeminee?

Există mai multe tipuri de șeminee, unele cu rol mai mult decorativ, în timp ce altele au un rol mai mult practic, dar și acestea, prin design apeleaza la prima caracteristică. Din aceasta a doua categorie fac parte si șemineele al căror combustibil este lemnul.

Despre șemineele pe lemne

Avantajul principal al acestor șeminee și ceea ce face ca aceste șeminee să fie alese frecvent, este puterea calorică mare, capacitatea de a încalzii o încapere sau mai multe. Nu lipsește de aici nici designul, dar si ambianta, sunetul, toate aceste elemente care fac parte din zona percepției.

Tipuri de șemineele pe lemne

Există mai multe tipuri de șeminee pe lemne - șeminee de fontă, șeminee cu șamotă, șeminee cu încărcare prin spate. Desigur, sunt intuitive avantajele șamotei si a încărcării prin spate a șemineului, adică căldura degajată pe perioadă mai lungă și eliminarea inconvenientului legat de transportul și manipularea lemnelor în încăpere.

Despre montajul acestui tip de șemineu

Montajul acestui tip de șemineu, pe lemne, se face de către personal calificat și autorizat, prin urmarea unor cursuri de autorizare. Achiziționarea este recomandat să se facă prin consultarea entității autorizate care se va ocupa de montaj, pentru a se achiziționa împreună cu șemienul si toate accesoriile si materialele necesare montajului functional. Desigur, puteți obține și din partea noastră toate informațiile în vederea achiziționării tuturor acestor accesorii si materiale.

Montajul unui șemineu cu combustibil de tip lemn in imobile locuite.

Șemineele pe lemne pot fi montate și în imobile locuite, inconvenientul major însă, în acest caz, fiind lucrările de amploarea care sunt necesare montajului, în timpul lucrărilor rezultând mult praf și condițiile în zonele de montaj și trecere a coșului de fum, fiind cele de șantier. În principiu, încăperea în care se montează șemineul, devine nelocuibilă pe perioada efectuărilor a lucrărilor de montaj, chiar dacă zona va fi izolată prin metode specifice, pentru protejarea suprafețelor și a posibilității răspândirii prafului. Dacă coșul pentru evacuarea fumului va trece prin casă, vor fi afectate și alte încăperi, fiind necesară străpungerea plăcilor și a acoperișului. Lucrurile sunt un pic mai simple, atunci când peretele pe care urmează să fie montat șemineul este unul de exterior. Străpungerea peretelui, în acest caz se va face cu carotă cu apă, cu colector de apă. În acest caz, pe exterior, în funcție de coșul de fum ales, se vor executa lucrări specifice. Ca și tipuri de coșuri de evacuarea a fumului, pentru acest tip de șemineu, pe lemne, există coșurile de inox și cele ceramice. Coșurile de inox, au o greutate redusă, vin într-o varietate mare de culori, se montează mai rapid, iar garanția lor este de 10 ani. Coșurile ceramice au o greutate de 105 kg / ml, pentru diametrul de 200 mm. Ca urmarea a acestui fapt, este foarte probabil, să fie necesară construirea în exterior, a unui cuzinet, a unui soclu din beton armat. Acesta poate fi finisat ca atare, sau cu cărămidă, tencuială, tencuială decorativă etc. Garanția acestui tip de coș de fum este de 30 de ani.

Montajul unui șemineu pe lemn in imobile în curs de proiectare sau construcție

În aceste etape, încorporarea în designul locuinței și montajul acestui tip de șemineu, este unul mult mai facil. În aceste stadii se pot proiecta și executa toate etapele necesare montării șemineului - se poate turna placa cu lăsarea de găuri necesare trecerii coșului de fum, se poate monta coșul de fum înaintea învelitorii etc. Desigur, montajul va urma etapele construcției și finisării imobilului.

Întreținerea șemineului cu lemne

Trebuie să știți că aveți obligativitatea legală, pentru acest tip de șemineu, de curățare, o dată pe an, a coșului de fum și a șemineului. Această curățare se va efectua doar de către personal calificat, care vă va semna și ștampila documentul care atestă curățarea coșului de fum și a șemineului. Tot în această etapă este indicată și o examinare a tuturor elementelor și a șemineului, pentru identificarea eventualelor defecte produse prin folosire, îmbătrânire sau degradare naturală. Trebuie ținut cont, că atunci când se face curățarea coșului de fum, din interior, o parte din cenușă se poate răspândi în aer, deși se folosesc aspiratoare pentru a împiedica acest fapt. Pentru curățarea geamului acestui tip de șemineu, vă punem la dispoziție soluții speciale. De asemenea, vă punem la dispoziție și aspiratoare de cenușă profesionale.